Серед загонів російської приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер”, які беруть участь у штурмі Бахмута, уперше помітили жінок. Про це командир батальйону “Сила Свободи” Михайло Крижанівський сказав в ефірі телемарафону.

Він розповів, що в Бахмуті тривають запеклі бої. Російські окупанти не полишають спроб захопити місто та його околиці.

Збройні сили України стійко тримають оборону, але сили противника постійно оновлюються за рахунок “вагнерівців”, які спрямовують на штурм як найманців, так і раніше завербованих злочинців із російських колоній.

Крижанівський підкреслив, що в боях беруть участь не тільки засуджені чоловіки. Серед загонів найманців українські військові також бачили та жінок.

“Їх ПВК “Вагнер” кидає і в тил, і на штурми”, — сказав Крижановський.

Нагадаємо, ще в грудні 2022 року власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що не проти вербувати засуджених жінок, щоб відправити їх воювати на лінію фронту в Україну.


Тоді він заявив, що завербовані жінки можуть стати медсестрами, диверсантками або снайперами.

Як писала Реальна Газета, 24 квітня в окупованій Станиці Луганській сталася перестрілка між російськими військовими та “вагнерівцями”. У результаті є загиблі з обох сторін.

Ми також повідомляли, що двоє бойовиків ПВК “Вагнер” зізналися у вбивстві українських дітей, під час зачистки будинків в окупованих населених пунктах.