«ЗСУ відступають з Бахмута» і «провина української ППО в Умані».

Прокремлівські Telegram-канали 26-28 квітня поширювали такі наративи:

▶️ ЗСУ при відступі з Бахмута підривають свої
«фортеці». Ворожий фейк ставить за мету видати бажане за дійсне, але Сили оборони нікуди не відступають без відповідних наказів – воїни продовжують боронити місто.

▶️ Україна обстрілює Донецьк. Пропагандисти вкинули це для спроби відвернути увагу світової спільноти від чергового терористичного удару рф по Умані, Українці та Дніпру. Заявою про обстріл Донецька «українськими бойовиками», вони намагаються виправдати черговий провал фсб на ТОТ.

▶️ Україна винна у ракетний ударі по житловому будинку в Умані. Такий самий прийом фейкороби кремля намагалися використати, коли їхня ракета у січні 2023 року влучила по багатоповерхівці у Дніпрі – тоді, так само як і зараз, «винна українська ППО».

▶️ Інтереси Заходу і України у війні дедалі більше розходяться. росіяни сплять і бачать, як Київ розірве усі контакти з «колективним Заходом», або навпаки. Насправді, увесь демократичний світ вболіває і дієво допомагає Україні здолати терористичну росію – зброєю, підтримкою фінансово, гуманітарно і військовою підготовкою Сил оборони.

▶️ росіяни обов’язково переможуть. «колективний геббельс» у російських ЗМІ не зупиняється вкладати в голови хібні надії та віру в диво своїм зазомбованим реципієнтам. Примарна фантазія, якій не судилося збутися – майже як у гітлера в 45-му з його намаганням запевнити німців в існуванні (ніт) «вундерваффе» і що все зміниться на користь райху.