– На обласній раді ми прийняли рішення, яке містить крім звернення до ВР про заборону діяльності УПЦ(МП) в Україні, вимогу розірвати договори оренди землі та майна з цими релігійними організаціями на території області.

Але це рішення, як ви розумієте, має підкріпитися тепер кожною територіальною громадою, яка розпоряджається землею і спорудами, які знаходяться на території їхньої громади. Їхніми рішеннями.

Як знаєте,так вчинили Хмельницька, Чернівецька, Львівська, Кам’янець-Подільська, інші міські ради та територіальні громади.

Але, на жаль, такого не сталось у Вінниці.

Тому рішення Вінницької міської ради, яке містить лише звернення до ВР розглянути закони щодо заборони МП, є бутафорним. Воно лише допомагає московському патріархату знайти шляхи продовжувати зомбувати жителів Вінниччини, – переконаний голова фракції ЄС у Вінницькій обласній раді Андрій Гижко.

Місто Вінниця насправді є одним із обласних центрів де досі найбільше споруд московського патіархату.

Щоправда, багато з них видають себе за українську церкву і обманюють людей.

Видно і лобістів цієї могучої московської кучки серед депутатського корпусу та міськвиконкому вистачає?

Відомо, що міський голова Сергій Моргунов є прихильником ПЦУ. Чому ж тоді такі бутафорні рішення приймає міськрада? – запитують читачі і оцінюють рішення Вінницької міської ради як «фількину грамоту».

До речі, ми проаналізували результати голосувань і побачили, що таке рішення підтримали і депутати від ЄС у Вінницькій міськраді.

Як відомо, саме таке декларативне рішення пропонувала на сесію Вінницької облради фракція УСГ, але громадськість в обговоренні висловила незгоду і почала дорікати, що такі звернення рада вже прийматиме вдруге.

Тому вже під час засідання комісії були внесені доповнення про розірвання оренди землі і споруд із релігійними організаціями, які перебувають в духовному єднанні із Москвою.

Чому такого доповнення не зробили міські депутати не важко здогадатись.

Вибори! І будь-який лекторат згодиться. Аби пройти!

Андрій Власенко