Тривоги по всій Україні відмінені. В небо підіймалась безпрецедентна кількість авіації русні!

Ніч була важка! Дай Боже спокійного дня. Над Вінничиною, кажуть, підіймалась в небо авіація.

Повітряну тривогу оголосили вночі у понеділок, 1 травня, у Києві та усіх областях України, о 6:32 почалися відбої повітряних тривог.

Повітряна тривога почала ширитися після 3 години ночі з Харківської та південних областей.

Повітряна тривога означає небезпеку ударів, громадянам рекомендується перейти до укриття або дотримуватись правила “двох стін”.

о 04:13: Повітряну тривогу оголосили і в західних областях, вона охопила всю Україну.

О 4.35: Жителів Київщини попередили про загрозу ракетного удару.

О 6:32: В Україні почали оголошувати відбої повітряної тривоги.

Повітряна атака Києва.

Оперативна інформація.

“Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. Другу поспіль за останні 3 дні. За попередньою інформацією обстріл ракетами був здійснений з літаків стратегічної авіації (типу Ту95мс). У столиці тривога тривала біля 3-х годин. Рашисти вкотре атакували комплексно – одночасно крилатими ракетами та дронами. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені! Дані уточнюються. За оперативними зведеннями на зараз – жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. Інформація перевіряється та доповнюється. Дякуємо силам протиповітряної оборони за службу і захист Києва! Киянам і гостям столиці вкотре нагадую – не нехтуйте сигналами повітряної тривоги! Дотримуєтеся правил безпеки! Бережіть себе і близьких. Своїми відповідальними діями допомагайте наближати мир в України після нашої Перемоги!” , – повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

ЗНИЩЕНО 15 із 18 КРИЛАТИХ РАКЕТ

1 травня близько 02.30 російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації  – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря.

Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 15!