У Вінниці планують відремонтувати кіноконцертний зал “Райдуга”, що в Центральному міському парку міста. Зараз розробляється генеральний та комплексний плани просторового розвитку території.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради.

Вказано, що наразі виконком Вінницької міської ради надав дозвіл КП ВМР “Дирекція парків та дозвілля територіальної громади” на виготовлення проектної документації для реконструкції будівлі кіноконцертної зали “Райдуга”.

Крім того, підкреслюється, що Департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради вже розпочав розробку генерального та комплексного плану просторового розвитку території.

Наразі у будівлі планують розміщення адміністрації та творчих колективів.

В департаменті зазначають, що раніше будівлю ККЗ “Райдуга” оцінили в 57,3 мільйона гривень та прописали умови передачі кіноконцертної зали в оренду від комунального підприємства “Дирекція парків та дозвілля територіальної громади” міському комунальному закладу “Центр концертних та фестивальних програм”.

Із втратою великої концертної зали в Будинку офіцерів, Вінниця, фактично, залишилась без майданчика для виступу популярних виконавців. Невеличкі та пристосовані майданчики не можуть замінити велику залу. А “Райдуга”, якщо її відремонтувати та осучаснити, могла би забезпечити місто гарним концертним майданчиком впродовж цілого року.

Єдиний нюанс, що розмови про “Райдугу” вже точаться давно, але далі розмов справа, на жаль, не йде.

Вадим Снігур