Марк Міллі вірить в успіх ЗСУ під час контрнаступу, однак він переконаний, що досягнути політичних цілей – перемоги над окупантами – цьогоріч Україна не зможе.

Українські військові готуються до масштабного контрнаступу на фронті та звільнення українських територій. Однак цього року Україна може не встигнути вибороти перемогу. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі, повідомляє Foreign Affairs.

Натомість він зазначив, що в України є всі можливості для початку контрнаступу. За його даними, партнери допомогли навчити та оснастити озброєнням “близько 9 бригад”, зокрема бронетанкових.

“В українців є можливості для оборони, значно поліпшені в порівнянні з тим, що було всього рік тому. Я не хочу припускати, можуть вони чи не можуть провести наступальну операцію в найближчі тижні. Це буде залежати від них. Але вони готові атакувати або захищатися”, – сказав Міллі.

Він допускає будь-який з можливих варіантів – значний успіх ЗСУ з повним обваленням оборони окупантів, частковий або обмежений успіх, а також ймовірність не досягнення успіху.

Він не вірить в те, що українські військові чи російські окупанти зможуть досягнути “своїх політичних цілей”.

“Я думаю, що це буде дуже складно, дуже складно. І, чесно кажучи, я не думаю, що це можливо в цьому році”, – сказав Міллі.

Вадим Снігур