Постановою Кабміну Вінниччині виділили 50 мільйонів 977 тисяч гривень державної субвенції на придбання шкільних автобусів. Транспорт купуватимуть на умовах співфінансування.

Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування. Для обласних бюджетів та міських територіальних громад частка складатиме 30% від вартості, для бюджетів сільських та селищних територіальних громад 20%, а для бюджетів місцевого самоврядування 1-%.

Заклади загальної середньої освіти, в яких освіту здобувають особи з особливими освітніми потребами, мають пріоритетне право на забезпечення шкільними автобусами серед закладів.

“Попри війну, держава робить все для того, щоб забезпечити освітніми послугами дітей з найвіддаленіших громад. Зауважу, що шкільні автобуси, які придбаємо в рамках субвенції, будуть обладнані згідно з вимогами доступності. Тут не може бути ніякого «або-або». Кожна дитина повинна мати рівний доступ до якісної освіти, незалежно від стану здоров’я та місця проживання. Працюємо далі!”, – написав начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.