Цифри на колегії звучали переконливі. До місцевих бюджетів Вінниччини впродовж 2017 року надійшло понад 6,3 млрд грн. податкових платежів,  що на 1,6 млрд грн. більше, ніж у 2016-му році. Податківці працюють напружено, при скороченні штатів на 44% за останні роки збір платежів виріс у 5 разів на одного працівника. А кількість скарг на “гарячу лінію” податківців помітно скоротилася.

За словами очільника вінницьких фіскалів Руслана Осмоловського, досягти таких результатів, зокрема вдалося завдяки злагодженій роботі працівників служби та позитивним змінам у бізнесменів щодо розуміння ролі податків. Як кажуть, “шлях до цивілізації встелений квитанціями про сплату податків”.

– Якщо пригадати початок 2017 року та побоювання багатьох експертів щодо негативних наслідків збільшення розміру заробітної плати до 3200 грн. – то вони себе не виправдали! Навпаки, у минулому році ми побачили більш свідоме ставлення бізнесу до тих, хто своєю працею формує його доходи. Сьогодні податки не душать бізнес, ми плідно співпрацюємо. Про це говорить суттєвий приріст фонду заробітної плати та збільшення кількості повідомлень про прийняття на роботу, – наголосив Руслан Осмоловський.

Вінниччина як аграрна область дала 44% надходжень ПДВ до держбюджету від сільгоспвиробників. Найбільші суми ПДВ сплатили виробники у Бершадському, Хмільницькому, Козятинському, Немирівському, Погребищенському, Калинівському районах.

– Нині середня зарплата у сільському господарстві області 7200 грн. За оренду земельних паїв у 2017-му вінничани заплатили податку 605 млн грн. За нашими підрахунками, нинішня вартість землі 50 тис.      грн./га. В області 1 млн 700 тис. га ріллі і 300 т тис. га сільгоспугідь, тобто, всього   2 млн га землі. Це величезне багатство! – відзначив Валерій Коровій, голова Вінницької ОДА. – В області працює 7 цукрозаводів, на які везуть буряк з усієї України. За цей сезон вироблено 450 тис. тонн вінницького цукру, який продали у 40 країн світу. Крім того, на експорт чудово продається сухий жом. Ось наш резерв! У Вінницькій області, безперечно, будуть з’являтись нові цукрові заводи.

На 42 ринках області працюють і сплачують податки майже 5 тис. підприємців. А ще суттєвий внесок дає митниця обласної ДФС, яка протягом  минулого року перерахувала до бюджету 2 млрд 676 млн грн. З них до обласного бюджету направлено 245 млн грн. для розвитку автомобільних доріг.

– До бюджету міста спільними партнерськими зусиллями було мобілізовано за власними і закріпленими доходами 1, 9 млрд грн., з них додатково понад план – 90 млн грн., – відзначив Владислав Скальський, заступник міського голови. – Кошти були спрямовані на дитячі садочки, на капітальні видатки, на благоустрій і т.д. Таким чином відповідальний бізнес створює умови для покращення соціального забезпечення вінничан.