російська пропаганда 2 травня, намагаючись показати свою «філігранну» роботу, потрапила в чергову халепу. Представник «риа новости» своє питання (поганою англійською) до спікера Конгресу США Кевіна МакКарті сформулював так:

«Ми знаємо, що ви не підтримуєте нинішні безлімітні та безконтрольні постачання зброї Україні. Чи можете ви прокоментувати – чи можливо, що найближчим часом американська політика щодо постачань Україні зброї зміниться?».

У відповідь МакКарті заявив: «Ви сказали, що я не підтримую допомогу Україні? Ні, я підтримую допомогу Україні. Я не підтримую те, що ваша країна зробила з нею. І я не підтримую вбивства дітей. Моя точка зору, що ви повинні вивести свої війська. І ми продовжуватимемо підтримувати Україну, тому що весь світ бачить, що НАСПРАВДІ відбувається».

Таким чином, путінська пропаганда намагалася вчергове спотворити реальність, формулюючи питання у вигідному для неї ключі, але одразу отримала жорстке спростування досить популярного в росії міфу про небажання республіканців у США підтримувати Україну.

Центр стратегічних комунікацій