Росія погрожує нанесенням ядерного удару по Україні. Російський диктатор Володимир Путін  двічі був на межі використання цієї зброї. Про це заявив російський публіцист Валерій Соловей.

Путін не хотів починати велику ядерну війну, але розглядав можливість нанесення такого удару по одній або декількох точках. Вперше реальна загроза ядерного удару по Києву з’явилася в березні минулого року. Він міг піти на такий крок через психологічні фактори. Тоді він навіть поклав на стіл “ядерну папку”. “Ми були протягом декількох годин буквально напередодні використання тактичної ядерної зброї”, – сказав Соловей.

Другий раз ситуація повторилася досить недавно, як каже публіцист. “Знову-таки причини я не розумію, але в той момент це була не ілюзорна можливість. Так що опція залишається”, – додав він. Більшість людей в оточенні “директора” РФ виступають проти початку ядерної війни. У порівнянні з початком повномасштабної війни їх категорична позиція лише зміцніла.

Соловей зазначив, що наближені до диктатора люди можуть заблокувати ядерну зброю, не виконавши можливий наказ Путіна. “Блокування – це вже те, що виходить від людей, наділених дуже великою владою”, — пояснив експерт.

Сергій Бойчук