На ПАЧЕС розгорівся скандал через реакцію росіян на прапор України.

Під час саміту парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) в Анкарі сталася сутичка між українською та російською делегаціями. Причиною став український прапор, на який росіяни відреагували негативно.

Зазначається, що Депутати Верховної Ради на саміті спробували зірвати виступ російської депутатки. На фото та відео з міста подій можна побачити, що вона сиділа там з “георгіївською стрічкою”. Варто підкреслити, що цю символіку російські окупанти нерідко використовують на війні проти України.

У ситуацію втрутився спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп: він оголосив перерву, щоб не сталося публічного конфлікту. Також він заявив, що він не дозволить порушувати спокій та порядок під час проведення саміту.

“Якщо в когось є подібні наміри, то нехай залишить приміщення”, – заявив Шентоп.


Він також зазначив, що кожен має право висловити свою думку. Проте він закликав це робити не в стилі спроби провести акцію. Інакше, вважає Шентоп, це перетвориться на "вуличний рух".

Уже під час перерви саміту українці розгорнули наш державний прапор. Проте член російської делегації просто підійшов ближче і вирвав жовто-синій стяг. Тоді народний депутат Олександр Маріковський пішов за росіянином і "відвоював" прапор назад.

Прапор під час війни

Нагадаємо, раніше стало відомо про випадок, коли хакери зламали акаунт росіянки на AliExpress та спробували купити прапор України. Зазначається, що спочатку з її рахунку успішно списали 780 рублів та 995 рублів. Російські правоохоронці не розуміють, як хакерам вдалося це зробити.

Також стало відомо, що російські загарбники в окупованому Мелітополі влаштували суд на дівчиною 16 років. Причиною стало те, що вона розтоптала російський прапор. Мер міста розповів, що цій дівчинці окупанти погрожували ув'язненням.

Нагадаємо, раніше в Молдові українським спортсменам не дозволили виходити на публіку під жовто-синім стягом.