Рада Майданів Вінниччини оприлюднила таке звернення з приводу візиту екс-президента Украіни до Вінниці 6 травня. Активісти звернулись до вінничан провести акцію з таким та іншими запитаннями до нардепа ВР

 Президенту України

РНБО України

Прем’єр-міністру України

Верховній раді

ЗВЕРНЕННЯ

На фоні складної ситуації що склалася в нашій Україні та вторгнення російських військ вважаємо за необхідне вжити рішучих дій по боротьбі з олігархатом.

Збройна агресія росії призвела до важких руйнувань, погіршення економічних показників та зниження рівня життя громадян. В той час, коли тисячі Українців гинуть на фронті, захищаючи Україну від ворога, окремі олігархи та підприємці підло переховуються за кордоном. Значна частина з таких олігархів є військовозобов’язаними та повинні були, як і всі інші, підлягати мобілізації, або принаймні бути в Україні та робити усе можливе для наближення нашої перемоги.

Одним із таких олігархів є син лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка – Олексій Порошенка, який є офіційним власником компанії Укрпромінвест та понад рік з початку повномасштабного вторгнення рф до України перебуває за кордоном у Великій Британії. Він ні разу не приїхав до України щоб підтримати співвітчизників. Він ні разу особисто не передав допомоги Збройним силам України чи особам постраждалим від війни. Він ні разу навіть не записав відео-звернення із висвітленням власної позиції.

Вважаємо, що підприємці такого рівня мають приймати активну участь у боротьбі з ворогом та післявоєнній відбудові України. Робити усе можливе для перемоги нашої держави.

Мовчання та відсутність дієвих дій з боку таких осіб, їх перебування за кордоном в умовах війни, вважаємо державною зрадою.

Здійсненням управлінням стратегічних для України підприємств такими особами є недопустимим, оскільки відсутня гарантія їх роботи в інтересах нашої держави.

У зв’язку з цим, пропонуємо ввести до таких осіб санкції, якими передбачити позбавлення права власності на активи в Україні за аналогією із санкціями, введених до інших громадян України-зрадників (наприклад Віктора Медведчука).

Також, пропонується випрацювати кримінально-правовий механізм притягнення таких осіб до відповідальності за бездіяльність.

Звертаємося до Президента України, членів РНБО, Кабінету міністрів України, Служби безпеки України, депутатів Верховної ради України та усіх патріотів України підтримати наше звернення.

Слава Україні!

ГО “Рада майданів Вінниччини”