Насправді, Пригожин не буде виводити «вагнерівців» із Бахмута.

Ватажок ПВК «Вагнер» зробив заяву про вихід із Бахмута через намір зняти з себе відповідальність за невдачі. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

«Пригожин не буде виводити «вагнерівців» з Бахмута. Ці заяви зроблені ним на фоні того, що він не може виконати чергову обіцянку – захопити Бахмут до 9 травня. Тому він зараз намагається зробити когось винним у цьому, адже він зараз розуміє, що вже не може дотриматися свого слова», – пояснив Черняк.

Крім того, українська розвідка не фіксує жодних відводів військ зараз у районі Бахмута.

Черняк зазначив, що у «вагнерівців» справді є зараз певні проблеми з забезпеченням боєприпасами.

«Але скільки б їм не давали – їм не буде достатньо. Тобто чим більше їм дають – тим більше їм потрібно і тим більше їм хочеться отримувати», – додав він.


Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий теж вважає, що причина заяви Пригожина не «снаряжний голод». За його словами, Пригожин вже місяць намагається привернути увагу такими «фріковськими заявами», оскільки розуміє, що не зможе якось надалі виправдовувати невдачі й неможливість досягнення взятого на себе військового зобов'язання.

На відео, оприлюдненому нами раніше, куратор приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин фактично перейшов до відкритого шантажу військово-політичного керівництва Росії та стверджує, що «вагнерівці» покинуть позиції в Бахмуті вже 10 травня.

Найманці російської приватної компанії «Вагнер», що воюють в Україні, на початку року зіткнулися зі «снарядним голодом». Засновник ПВК Євген Пригожин звинуватив міністерство оборони у тому, що воно не постачає бойовикам у Бахмуті достатню кількість боєприпасів. Через це, за його словами, втрати зросли у кілька разів.

Військові аналітики вважають, що серія гучних скандалів навколо Пригожина вказує, що ця фігура вже стала для диктатора "збитим льотчиком". Путін готує йому долю цапа-відбувайла на випадок успіху контрнаступу ЗСУ.

Вадим Снігур