3 травня 2023 року відбулися загальні збори двох релігійних громад: Покрови Пресвятої Богородиці с. Демидівка Вінницького району та Різдва Пресвятої Богородиці с. Носківці Жмеринського району. Головним питанням порядку денного був вихід з підпорядкування УПЦ, яка зберігає єдність з московським патріархатом, та приєднання до канонічної помісної Православної Церкви України. У обох громадах віряни ухвалили позитивне рішення з цього питання і задокументували його належним чином, – повідомляє Вінницько-Барська парафія ПЦУ

Настоятелем храмів у згаданих громадах є протоієрей Ігор Миронов, який також підтримав рішення своїх парафіян і вже наступного дня, 4 травня 2023 року, подав від них і від свого імені прохання митрополиту Вінницькому і Барському Симеону. Розглянувши подане прохання, митрополит Симеон прийняв протоієрея Ігоря Миронова у клір, а релігійні громади с. Носківці і Демидівка до складу Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, про що був виданий відповідний Указ.

Митрополит Симеон також привітав протоієрея Ігоря Миронова з 30-річчям від дня народження, яке він відзначав 4 травня. Архіпастир побажав священнику Божої ласки і допомоги у подальшій праці на ниві Христовій у славу Божу, для блага Святої Православної Церкви і народу України.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)