Тринадцятирічна українка, Софія Самолюк, переможниця Чорноморських Ігор 2021 відмовилася ділити сцену з представником московії на  міжнародному фестивалі Sanremo Junior, що проходить в Італії

Про участь учасника з країни агресора команду нашої дівчинки попередили за кілька годин.

Замість пісні вона виголосила промову:

“Я не співатиму на одній сцені з російськими терористами, які вбивають українських дітей. Сподіваюся, наступного року на цій сцені країни-терористки не буде. Будь ласка, підтримуйте Україну”.

Також вона заявила, що це не припустимо виступати на одній сцені з представником країни, яка вбила понад 500 українських дітей.

Міністр закордонних справ нагородив спеціальною подякою 13-річну Софію Самолюк, яка відмовилась виступати на фестивалі в Сан-Ремо через присутність представника з РФ.

Міністр Дмитро Кулеба в Instagram повідомив:

“13-річна Софія Самолюк відмовилася виступати на дитячому вокальному фестивалі в Сан-Ремо через присутність представника Росії та вразила весь світ своєю промовою.

Не заспівавши жодного слова, але сказавши важливі слова, вона здобула перемогу для України в Сан-Ремо.

Вдячний їй за цей вчинок і не хочу, щоб через організаторів фестивалю вона залишилася без заслуженої відзнаки. Тому відзначаю її спеціальною подякою Міністра закордонних справ України за перемогу духу в культурній дипломатії”.