Чому б ні — подумала я і за короткий час закрутила зі скромним карооким брюнетом бурхливий роман. Чи не щодня ми сідали у його службову машину і їздили нічним містом, щоб хоч побути вдвох, бо у мене вдома батьки із сестрами, у Сергія — хвора матір.

Та всі ці зустрічання швидко набридли, і я запропонувала милому жити окремо. Він найняв однокімнатну квартиру в центрі міста… Звісно, оплачував її сам, бо моєї мізерної зарплати медсестри навіть не вистачало на косметику і вбрання. А мені завжди хотілось виглядати розкішно, бо подруги Аня та Леся — справжні світські левиці. Із заможних родин, мають круті тачки та останні моделі айфонів. Щоб не виглядати погано на їхньому тлі, стала просити у Сергія кошти і собі на брендові речі. Адже на місяць він отримує 22 тисячі. І нічого страшного, що сидить на заводі з ранку до пізньої ночі, що не раз серце хапало. Бо я вважаю так: менше нервувати треба!

І якщо спочатку милий без запитань виймав з кишені кругленьку суму, то тепер він став нудним скупердяєм. Каже, що досить розкошувати, пора на своє житло збирати. А мені порадив знайти іншу роботу, якщо хочу бути не гіршою подруг. Та найбільше мене шокувало те, що Сергій показав блокнот, в якому записував всі витрати на мене. Навіть, вибачте, на жіночу гігієну. Ще й заявив, що за місяць витрачає на мене 5000 гривень! І якби мене не було, то давно б купив квартиру і не економив навіть на каві. Яка ганьба, який цинізм та дріб’язковість!.. Що поганого, коли ти витрачаєш на кохану? Більше заробляй! Та мої переконання ще більше образили милого.

І ось уже кілька днів, як ми не розмовляємо, я переїхала до своїх. Так, Сергій подобається мені, він прикольний, розумний, перспективний. Таких зараз мало. Але чомусь меркантильні думки в мене постійно в голові.

Питаю себе: а чому у достатньо зрілого дієздатного хлопця немає нічого за душею? Чим він, вибачте, взагалі був зайнятий після закінчення інституту, якщо до цього часу не закрив жодного комунально-побутового питання, які в будь-якому випадку доведеться закривати? Може, він настільки поганий працівник? І якщо вам, хлопці, неодмінно потрібно звинуватити в тому, що дівчата часом висувають підвищені вимоги до вашої кредитоспроможності, то звинувачуйте в цьому природу і еволюцію.

І наостанок повторю те, що вже неодноразово казала. Так, безумовно, жінкам подобається і хочеться, щоб у вас, хлопці, були якісь конкретні матеріальні блага — машини, квартири, нормальна зарплата. Тому що це дійсно здорово, приємно і вивільняє масу часу, який, до слова, можна витратити один на одного, а не на спроби звести кінці з кінцями. Але не менше нами цінується відчуття перспективи: коли ти дивишся на хлопця — і відчуваєш в ньому потенціал домогтися чогось, професійно і соціально відбутися.

Алла, вінничанка