У центрі Вінниці буде сучасний комунальний медзаклад для мам та дітей

Після довгого протистояння громадськості та влади Вінниці вирішилась доля колишнього пологового будинку номер два. Як відомо, навколо його резонансного закриття звучало чимало версій, аж до знесення та забудови території новим торговим центром чи багатоквартирним будинком.

Однак, здається, все вирішилось на користь громади. Медичний заклад існуватиме. Його відремонтують і осучаснять. Влада акцентує увагу на тому, що трансформація медичної інфраструктури міста відбувається в межах реформування галузі охорони здоров’я і здійснюється відповідно до рішень Верховної Ради та Кабінету міністрів України. Діючи у цьому правовому полі, місцева влада визначає пріоритетні напрями розвитку медичних закладів. Головне завдання – підвищення якості надання медичних послуг не тільки для членів територіальної громади м. Вінниця, а й для всіх людей, які потребують відповідної допомоги.

На базі Центру матері і дитини ось у цьому приміщенні на Коцюбинського, 50 буде створено кілька відділень: на першому поверсі жіноча консультація, на другому – буде дитяча поліклініка і заклад «Клініка дружня для молоді» і на третьому – септична гінекологія.


Також будуть здійснені заходи із енергозбереження будівлі. Усе це забезпечить комфортні умови перебування як для пацієнтів, так і працівників. Після завершення ремонту декілька підрозділів Центру матері і дитини зможуть переїхати в більш просторі приміщення.

Зараз стартував інфраструктурний етап медичної реформи, формування спроможної мережі закладів, і, продовжуючи роботу по наближенню медичної допомоги до населення, ми отримали можливість використати приміщення пологового стаціонару для створення комфортних умов для жіночої консультації даного мікрорайону. На зараз вона перебуває на першому поверсі на вул. Замостянській, 20. Це 274 метрів квадратних. Приміщення малі, коридори вузькі і, в цілому, тісно. А тут площа першого поверху 928 метрів квадратних, тобто можемо створити набагато кращі умови для роботи жіночої консультації, розмістити кабінети УЗД, рентген, хірургію одного дня і лабораторію.

Вадим Снігур