Для ООН, яка, більше року приблизно підраховує кількість вбитих окупантами мирних українських жителів, знищених домівок, шкіл, лікарень та церков, варто прислухатись до чергової маячні роспропагандонів. Тому, що, як показав час, всі воєнні злочини країни-терористки Росії народжуються в телевізорі. І в тому ж зомбоящику всі кремлівські “говорящіє голови” вже знають, що, коли і як.

Вони щоразу нагадують диктатору, що кордонів росії немає, радять політикам, які приймати антигуманні закони, військових вчать, як і чим треба бомбити, віддаючи перевагу ядерним ударам. Звісно ж, все це робиться у характерній для рашистського оркостану агресивній і цинічній формі, але, по суті, зводиться до основного правила зовнішньої політики кремлівської божевільні: “Всьо забрать і подєлить”. А потім занапастити і зруйнувати.

Стосовно Білорусі питання вже вирішено. Забрали і ділять. На мапах уже поділили й Україну. Але несподівано навіть для всезнайок-пропагандонів, нарвалися тут на супротив вільних європейських людей, які відкрили світові очі на цю чорну діру цивілізації з глибинних мокшанський боліт. Але ядерна агонія терористів у поєднанні з нерішучістю міжнародних безпекових структур ще  здатна на небезпечні судоми. Тепер на Росії заявили про історичні права на північ Казахстану.


Однак, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв жорстко відреагував на заяви російських пропагандистів, що "північ Казахстану — історичні землі Росії". Глава держави заявив, що різко присікатиме спроби сепаратизму. Про це повідомляє Central Asia.

Як відомо, російський пропагандист Дмитро Стешин напередодні заявив, що нібито Російська Федерація має право на землі на півночі Казахстану, бо подарувала їх 1991-го. Президент Казахстану наголосив, що зараз збільшилася кількість різноманітних фальсифікацій, фейків і деструктивних публікацій, але більшість таких авторів "не мають нічого спільного з Казахстаном". Токаєв пообіцяв, що провокації на міжетнічному, мовному та соціальному ґрунті держава "жорстко припинятиме в межах закону".

"Кожен громадянин нашої країни має усвідомлювати відповідальність за свої слова та дії. Не можна піддаватися емоціям, "вестися" на повістку ворожнечі й ненависті. Чужі інформаційні війни та ідеологічні суперечки нам не потрібні", — зазначив він.

Аалітики припускають, що темники про Казахстан роспропагандонам могли роздати після домовленості Росії з Китаєм за путінським принципом "забрати і поділити". Північ - Росії. південь - Китаю. А потім спільно можна і з Україною розібратися і далі в Європу рухатись. Адже імперські геополітичні амбіції - безмежні.

Дивно, що досі президент Казахстану не наважується прямо вказати своїм громадянам на російську загрозу. Колись в Україні теж вишукавали дипломатичні моделі спілкування з сусідом-терористом, але бандити так не розуміють.

Василь Головко