МВС Росії заявило про затримання чоловіка, який може бути причетним до підриву машини українофоба і пропагандиста Захара Прилєпіна.

ТАСС із посиланням на МВС Росії заявило, що затриманий за підозрою в причетності до вибуху машини Прилєпіна раніше був судимий. Розшук можливих співучасників підриву автомобіля триває.

Як повідомили ТАСС у силових структурах РФ, причетних до замаху на Прилєпіна шукають у Підмосков’ї, встановлено адреси їхнього проживання.

Нібито встановлено квартиру в Підмосков’ї, де могло бути зібрано саморобний вибуховий пристрій, яким підірвали автомобіль.


За даними телеграм-каналу 112, затриманий чоловік родом з України і нещодавно отримав російське громадянство. 30-річного жителя Нижегородської області бачили місцеві з села Піонерське, що за 54 км від Нижнього Новгорода протягом двох днів. Він просто ходив лісом.

Як повідомила пресслужба Прилєпіна, внаслідок вибуху загинув його соратник, співробітник батальйону "Оплот" Росгвардії Олександр Шубін із позивним "Злой".

Оновлено: Пізніше агентство ТАСС із посиланням на правоохоронні органи повідомило, що тридцятирічний чоловік, затриманий за підозрою в причетності до підриву автомобіля Прилєпіна, є уродженцем України, раніше його судили за розбій за змовою групою осіб.

У суботу в російській Нижегородській області підірвали автомобіль Audi, у якому їхав українофоб, письменник і член партії "Справедлива Росія" Захар Прилєпін, він "важко поранений". Йому зробили операцію.

Але багато хто вважає, що пропагандоса підірвали свої ж:

- Спонсор міжнародного тероризму вбиває знакових свідків своїх злодіянь, тих що можуть докладно описати звірства рашизму, як захар прилєпін. Це - відомий російський пропагандист, підтримував сепаратистів з 2014 року й активно виступав за війну. Він приймав безпосередню участь у тероризмі путіна на Донбасі. У січні 2023 повідомлялося, нібито Прилєпін "підписав контракт із Росгвардією" і "поїхав воювати в Україну". Тепер він утік з Донбасу від контрнаступу ЗСУ. Але на околицях Нижнього Новгороду в наслідок вибуху його авто він дістав смертельний привіт від загороджувального загону путіна і "поранення ніг". - Тероризм путіна знову як ніколи близький до підриву висоток у Москві і околицях