Синоптики попереджають про небезпеку виникнення пожеж на Вінниччині. Надзвичайний рівень пожежної небезпеки зберігатиметься протягом трьох днів – до 12 травня.

Пожежі уже наробили лиха.

Сьогодні, 9 травня о 10:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с.Бабин Іллінецької територіальної громади Вінницького району.

На місце події бійці ДСНС з’ясували, що горить господарча будівля.

Завдяки оперативним діям надзвичайників, вдалося запобігти поширенню полум’я на поруч розташовані будівлі.

Силами рятувальників о 10:49 пожежу локалізовано, а об 11:13 ліквідовано.

Внаслідок займання вогнем знищено металеву господарчу споруду на площі 50 кв.м., свійські тварини, господарське приладдя та 4 тонни зерна.

Ймовірна причина виникнення загоряння – недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

До ліквідації пожежі від ДСНС залучалося 5 чоловік особового складу та один спецавтомобіль.

А протягом минулої доби, 8 травня, вінницькі рятувальники 4 рази виїжджали на ліквідацію пожеж на території приватних домоволодінь, а саме: в Жмеринському, Хмільницькому та Вінницькому районах.

Так, 8 травня о 14:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м.Козятин сталося загоряння не території приватного домоволодіння. Прибувши на виклик бійці ДСНС встановили, що вогнем охоплено надвірну споруду на площі 5 кв.м. Силами рятувальників о 14:35 пожежу локалізовано, а о 14:41 ліквідовано.

До ліквідації загоряння від ДСНС залучалося 6 чоловік особового складу та один спецавтомобіль. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з відкритим вогнем невстановленою особою.