Бо були його прихожанами.

Це відповідь – чому чиновники, які лобизають руки попам рпцву є латентними колаборантам, – переконані наші читачі

Безпорадність чи завуальована зрада? – запитує Сергій Чумак.

Митрополита Іонафана, як ми вже писали, підозрюють у державній зраді. Він має паспорт рф з 2010 року.

Як відомо, СБУ оголосила йому підозру. Справа передана до суду. Але судді на Вінниччині відмовляються судити Іонафана. Вказують і причину самовідводів – бо були його прихожанами.


Ми вже публікували російські паспорти двох священників упц мп з Тульчина. Один з них отримав паспорт в 2014 році в Криму, а інший (Іонафан) має його ще з 2010 року.

В кінці 2022 року президент вже призупинив українське громадянство цих двох священників, а митрополита Іонафана (Анатолія Єлецьких) СБУ звинуватила у державній зраді, бо під час обшуків храму знайшли матеріали на підтримку окупантів. Переписку з спецслужбами.

Все зупинилося, коли за справу взялися представники Тульчинського районного суду. Судді массово почали брати самовідвід, бо виявилося, що всі вони прихожани храму московського патріархату в якому служить Єлецьких. На їхню думку, це не дозволить обʼєктивно вирішити справу.

Ще раз: поки місцеві судді не можуть вирішити кому брати на себе “гріх божий” та розглядати справу ворога України — двоє священників з паспортами рф продовжують проводити служби російською мовою. Остання як раз була позавчора.

Тому це ніяка не безпорадність, а той із більшості випадків, коли суд через саботаж підігрує ворогам, - переконують громадські активісти

Андрій Власенко