Ще три синьо-білих трамваї прибули до Вінниці – це чергова партія бувших у користуванні вагонів зі Швейцарії. «Трам-2000» дещо відрізняються від вже звичних міражів. І, звісно, значно відрізняється від нових машин, які зараз замінюють ці трамваї у Цюриху.

Вінницькі біженці, що знайшли притулок у Швейцарії, прислали фото цих нових, дуже зручних для пасажирів вагонів. Нам про таке можна лише мріяти. Але наразі дякуємо швейцарцям за такі “Трами”. Ми ж уже звиклися із тим, що доношуємо, добиваємо, доїдаємо європейське. Добре, що ці трамваї не треба перефарбовувати, як польські беушні тролейбуси.

Разом з тим, новоприбулі трамваї підсилять вінницький муніципальний автопарк. Частина з них також замінить попередників, які вже вичерпали свій ресурс. Завдяки співпраці Вінниці та Швейцарії, котра триває вже понад 15 років, в місті вдалось підвищити рівень комфорту для пасажирів громадського транспорту.

На фото нові трамваї у Цюріху.

Нагадаємо, з приводу фінальної стадії першої поставки швейцарських трамваїв, до Вінниці завітав директор швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер. Він відвідав трамвайне депо, де оглянув нещодавно прибулі вагони “Tram 2000” та поспілкувався з представниками Вінницької міської ради й фахівцями Вінницької транспортної компанії.

Сергій Бочук