Але перед цим із адвокатом Палієм мав розмову керівник обласної поліції:

– Я зустрівся із Валерієм Максимовичем і запевнив, що всі його заяви зареєстровані та будуть розглянуті поліцією. Він як мене почув, зрозумів та дещо заспокоївся. І пообіцяв, що не буде голодувати на східцях Нацполіції у Вінниці, – розповів начальник ГУНП у Вінницькій області генерал Юрій Педос. – Вчора в міському суді була розглянута його скарга щодо викрадення бюсту Шевченка в центрі Вінниці, де суддя Ігор Чернюк криміналу не знайшов. І вирішив, що це суто адміністративна справа.

В свою чергу Валерій Палій так прокоментував скасування свого голодування:

– Заявити голодний протест – це серйозна акція і я до неї готовий! Але мене від неї відмовляють!, – пояснив Валерій Максимович. –  Повірте мені, 10-денне голодування це дуже потужний і легальний механізм впливу на владу! Але мене після 2 важких операцій друзі  відмовили від голодування…

Нагадаємо, що в ніч з 22 на 23 січня у Вінниці демонтували із Майдану бюст Тараса Шевченка. І навколо колишнього постаменту виріс паркан, за яким знаходиться невідома охорона із собаками-вовкодавами… І 20 лютого тут планують відкрити Дерево Свободи на честь Героїв Небесної Сотні… Хоча більшість громадських активістів, майданівців та інтелігенції за те, щоб встановити на цій площі спільний меморіал Тарасу Шевченку, Героям Небесної Сотні, війни-АТО, борцям за Незалежність України.

З того часу на площі збираються небайдужі громадяни, які 4 лютого за сприяння нардепа Кишкаря відновили бюст Кобзаря та протестують проти планів міської влади щодо «Сакури».

Активісти були на прийомі у вже колишнього начальника міськвідділу поліції Анатолія Присяжнюка та вимагати пояснень з приводу знесення вночі пам’ятника Шевченку.  Акція протесту на Майдані у Вінниці триває…