Як пише The Times, Зеленський звернувся до організаторів Євробачення-2023 з проханням виступити під час фіналу конкурсу перед 160-мільйонною аудиторією у відеоформаті. Однак союз телекомпаній відмовив йому, мотивуючи це “небажанням політизувати конкурс”.

Спікер Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Офіс президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу Євробачення.

“Інформація The Times не відповідає дійсності. ОП не звертався до організаторів пісенного конкурсу з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу або на будь-якому іншому етапі конкурсу”, – написав Нікіфоров у Facebook.

Як відомо, Зеленський виступав з промовою перед парламентами низки країн, організаціями та на міжнародних заходах, де закликав надавати допомогу Україні та протидіяти російській агресії.


У 2022 році він виступив зі зверненням на церемонії нагородження Grammy. У 2023 році агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до американської Кіноакадемії з проханням включити в трансляцію "Оскара" виступ Зеленського, проте отримав відмову. Академія відмовилася від коментарів. Минулого року продюсер "Оскара" Вілл Пекер також відмовив Зеленському у виступі.

Нагадаємо, що суперфінал пісенного конкурсу відбудеться сьогодні.

Василь Головко