Загалом слідчі вилучили 1150 заборонених рослин. Кожна з них була висаджена в окремому пластиковому стакані

Поблизу села Ободівка Гайсинського району на Вінниччині двоє братів у лісосмузі облаштували теплиці, в яких вирощували розсаду для майбутнього «бізнесу». Фігуранти затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника Відділення поліції № 2 Гайсинського районного управління поліції Віталія Деркача, задокументували протиправну діяльність двох братів, віком 27 та 31 років, слідчі та оперативники 10 травня.

Напередодні поліцейські отримали інформацію про вчинення наркозлочину та відразу почали її відпрацьовувати.

Для вирощування саджанців зловмисники вибрали важкодоступне місце за кілька кілометрів від села Ободівка, у якому проживають. За рослинами конопель вони ретельно доглядали, створивши всі необхідні умови для її росту.


Загалом слідчі вилучили 1150 заборонених рослин. Кожна з них була висаджена в окремому пластиковому стакані, а для зручності транспортування вони знаходились у ящиках.

Вилучені речові докази направлені на експертизу, за результатами якої буде визначена остаточна правова кваліфікація діям зловмисників.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Гайсинська окуржна прокуратура.

За цим фактом розслідується провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі термін до 7 років.

Вирішується питання щодо повідомлення братам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Василь Головко