За результатами ревізій та перевірок закупівель у січні-квітні 2023 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області забезпечили відшкодування 35,4 млн грн втрат фінансових і матеріальних ресурсів, за результатами аудитів – досягнення 66,1 млн грн економічного ефекту від упровадження наданих рекомендацій.

Проведеними моніторингами попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 93,7 млн грн, зокрема, у 26 випадках забезпечено відміну торгів на 37,2 млн грн та розірвано 109 договорів на загальну суму 56,5 млн гривень.

За допущені порушення 36 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності.

Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано десять фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень та зупинення операцій із бюджетними коштами.

Правоохоронним органам для вжиття заходів у межах їхньої компетенції передано матеріали 27 заходів державного фінансового контролю, за розглядом яких розпочато 15 досудових розслідувань. Матеріали однієї ревізії долучено до вже розпочатого кримінального провадження.

За переданими матеріалами заходів державного фінансового контролю вручено одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. До Державної служби фінансового моніторингу направлено п’ять інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області