Британія збирається стати ключовим учасником цієї коаліції країн.

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення літакової коаліції

Про це він заявив під час спільного з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком спілкування з представниками ЗМІ на території заміської резиденції Чекерс в Бакінгемширі.

За словами глави держави, під час зустрічі обговорювалася тема реактивних літаків.

“Ми хочемо створити цю літакову коаліцію. І я дуже позитивний щодо цього. Ми говорили про це. Я бачу, що у найближчий час ви почуєте, я думаю, дуже важливі рішення, але ми повинні трохи більше попрацювати над цим”, – сказав Зеленський.

У відповідь Сунак додав, що Британія збирається стати ключовим учасником цієї коаліції країн, які надаватимуть підтримку.


Це не проста справа, коли ми обговорюємо нарощування бойового потенціалу літаків. Це не лише постачання літаків. Це також навчання пілотів та усі питання матеріально-технічного забезпечення", - сказав Сунак.

Британський прем'єр також зазначив, що Британія відносно скоро розпочне навчання українських пілотів, що сьогодні було обговорено з Зеленським.

"Ми готові втілити ці плани у відносно короткий термін. А це означає, що ми навчатимемо українських громадян тому, аби вони стали абсолютно боєздатними пілотами літаків, і особливо, коли це також стосується тактик НАТО", - сказав Сунак і підкреслив, що це важливий складник довгострокових відносин між Британією та Україною.