Протягом минулого року багато українців переконалися, що Болгарія – ідеальна країна для відпочинку з дітьми. Насамперед через дрібний пісок, тепле сонце, неглибоке, чисте і спокійне море.  А ще – на узбережжі є багато сучасних аквапарків і на кожному курорті розташовано безліч дитячих атракціонів і спортмайданчиків. До того ж у кожному готелі є чимало цікавих розважальних програм для дітей.

Високий морський сезон влітку в Болгарії триває з червня до вересня, а гірсько-лижний в зимові місяці – з січня до лютого. Самі ж болгари для відпочинку обирають зазвичай липень і серпень.

– Травень ще досить прохолодний для морського відпочинку, як і початок червня. Оскільки Болгарія розташована на узбережжі Чорного моря, яке прогріється в середині червня і буде сприятливе за погодою до середини вересня.


Експерти повідомляють, що загалом у Болгарії поменшало росіян, бо перельоти з Росії до Болгарії можливі лише через треті країни, що значно здорожчує вартість поїздки, а отже, і зменшує кількість охочих відпочити.

Варто звернути увагу на сучасний курорт Золоті піски. Він один із тих, що ідеально підходить для сімейного відпочинку. Це найбільший центр Чорноморського узбережжя Болгарії. Тут розташований величезний аквапарк і багато морських атракціонів. Цікаво, що саме на Золотих пісках та на курорті Святого Власа, який знаходиться поряд, здається багато апартаментів з усім необхідним для комфортного проживання, як у себе вдома. Це допоможе заошадити на харчуванні і вартості проживання.

Із громадським харчуванням у Болгарії немає жодних проблем.  Ресторани та кафе – на будь-який смак та гаманець. У багатьох містах Болгарії є “дитяча кухня” для дітей у віковій категорії від 9 місяців до 3 років.

Вартість продуктів і готових страв, а також ціна за розваги різняться на багатьох курортах. Ціна залежить і від того, який відпочинок ви обрали – пляжний чи насичений екскурсіями. Вартість турів тут теж на вибір.

Також Болгарія славиться своїми дитячими таборами, куди можна поїхати без батьків.

Найгарніше і найпопулярніше місто на узбережжі – старий Несебр.  Фактично це музей просто неба, багато будівель збереглось ще від XVIII сторіччя. Він заходиться на Золотих пісках.

Місто входить до переліку об’єктів історичної спадщини ЮНЕСКО, з 1956 року носить статус міста-музея. У старій його частині неодноразово проводились археологічні розкопки, під час яких знайшли артефакти, що належать до різних культур й епох. А ще на цьому невеликому півострові діє 50 давніх і намолених православних храмів.

Цього року відвідати Болгарію можна кількома способами. Насамперед – автобусом. Рейси є із різних міст України. Щоправда, враховуйте тривалість переїзду. В одну сторону їхатимете більше доби.

Другий варіант – вильоти із Польщі. Можна ще власною автівкою з ночівлею в Румунії.

Сергій Бойчук