Посланець Китаю зустрівся з Зеленським і сказав йому, що “панацеї від кризи не існує”

МЗС Китаю: “Панацеї для розв’язання кризи не існує, але всім сторонам необхідно починати з себе, будувати взаємну довіру і створювати умови для припинення війни і переговорів”.

Згідно з повідомленням, опублікованим у четвер Міністерством закордонних справ Китаю, Лі під час візиту провів окремі зустрічі із президентом Зеленським, главою ОП Андрієм Єрмаком, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та очільниками міністерств інфраструктури, енергетики, оборони та інших профільних відомств.

За його словами, Китай допоможе Україні “в межах своїх можливостей”.

У повідомленні не сказано, як відповів Зеленський, а українська сторона не повідомляла про їхню зустріч.


Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що провів зустріч зі спецпредставником Китаю Лі Хуеємі і обговорив поточну безпекову ситуацію в Україні.

Єрмак у Twitter повідомив:

"За дорученням президента Володимира Зеленського провів брифінг щодо поточної безпекової ситуації в країні для китайської урядової делегації на чолі зі спеціальним представником уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуеєм".

Єрмак також додав, що спільно з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою детально розповів Хуею про десять пунктів формули миру Зеленського.

Ми зацікавлені в тому, щоб Китай був залучений до реалізації української формули миру. Подякував за підтримку Китаєм суверенітету й територіальної цілісності України", − підсумував керівник ОП.

Як відомо, панацея це цілющий елексир від усіх бід.

І Україна його не вимагає. Ми просимо виконати пункти формули миру Президента України