81-річний дідусь віддав незнвайомцю 3 000 доларів США і 2 000 євро, бо повірив в легенду про біду в доньки…

Поліцейські вінницького району спільно з працівниками управління карного розшуку встановили та розшукали 30-річного уродженця Луганської області, причетного до пограбування мешканця м. Вінниця. Працюючи за популярною телефонною схемою «ваша родичка в лікарні», зловмисник потрапив до квартири пенсіонера та на очах потерпілого забрав 3 000 доларів США й 2 000 євро нібито на «лікування» доньки чоловіка.

У поліції Вінниччини повідомляють, що до Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління поліції звернувся 81–річний житель обласного центру з заявою про злочин. Заявник розповів, що того дня на його мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомої абонентки. Жінка повідомила, що його донька потрапила в лікарню й потрібні кошти на лікування. В подальшому до потерпілого прийшов незнайомець, який нібито мав передати ці кошти лікареві. Чоловік у кімнаті пенсіонера знайшов гроші, забрав їх та зник.

Пенсіонер, зрозумівши, що його пограбували, звернувся в поліцію.
Як розповів керівник Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Юрій Голуб, вжитими оперативно-розшуковими заходами поліцейські територіального підрозділу поліції спільно з оперативниками обласного главку поліції встановили особу зловмисника.

Як з’ясувалось, 30-річний уродженець Луганщини неодноразово раніше судимий за майнові злочини.
Оперативники розшукали його в м. Івано-Франківськ.

Правопорушникові повідомлено про підозру у вчиненні злочину грабіжу.
Поліцією встановлюються особи, які можуть бути причетними до злочину.