Оперативні співробітники Держприкордонслужби викрили 52-річного мешканця міста Вінниця, який організовував незаконні подорожі чоловікам віком від 18 до 60 років.

Зловмисник за грошову винагороду допомагав потрапити за кордон військовозобов’язаним особам, яким в умовах воєнного стану обмежено можливість виїзду з України. Чоловік пропонував «потенційним клієнтам» послуги з доставки до держрубежу та інструктував як і коли його незаконно перетнути.

Вінничанину оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Національної поліції із залученням оперативних співробітників Могилів-Подільського прикордонного загону за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури. За організацію незаконного переправляння осіб через кордон підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років. Матеріали кримінального провадження буде скеровано до суду.