Ось яку заяву вони поширили:
– Чоловік, який влаштував провокацію у кафедральному соборі Хмельницького не є військовим — Хмельницький міськрайонний суд.

Артур Ананьєв, який зірвав богослужіння в Покровському кафедральному соборі Хмельницького та влаштував провокацію 2 квітня 2023 року, на той момент офіційно не був військовослужбовцем. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на матеріали справи, які встановив Хмельницький міськрайонний суд 17 травня.

«На момент події Ананьєв не був військовослужбовцем, ніде не працював, про що свідчить довідка з Пенсійного Фонду, яку вони (адвокати Ананьєва – ред.) подали до судового засідання. Ананьєв прийшов в храм у військовій формі, при цьому зірвав релігійний обряд, чим на думку, мого підзахисного Слободяна, на думку ряду громадян, які подали заяви, вчинив злочин, і як злочинець, був затриманий Слободяном і іншими громадянами», — розповів захисник іподиякона Ігоря Слободяна Роман Косюк.

Ось як!
Зрозуміло, що ярі прихильники духовного єднання з Кірілом і РПЦ одразу почали називати в коментарях потерпілого гидотою, гнилою людиною. Звинувачувати ЗМІ, що зліпили з нього дутого героя. Називати його «посланцем Епіфанія» і хероєм.

Але більшість відгуків абсолютно протилежні, попри такі однобокі висвітлення.

Люди запитають у автора цієї провокативної заяви та у єпархії
«А бити ось так нісками навіть не військового, а просто людину священником у храмі це нормально?

Звичайні люди закликають до совісті священників, що досі єднаються з Москвою!

Деякі категоричні у судженнях:
«Вас, феесбешників, ніякий суд не виправдає!

Ваші дії і ваша поведінка говорять самі за себе.

А воїн, ветеран, він поранений, отримав контузію.
Виходить з ветеранами так можна?»

Від редакції:

Ось читаєш такі повідомлення, які публікують люди, що називають себе «посланцями Божими» і думаєш, люди ви наче живете в якійсь паралельній державі.

Ви ж віруючі, де каяття за дії священника, який разом із іншими вірянами звершив страшний гріх – влаштував бійку у церкві має звучати одразу!

Всі ж бачили на відео, як священник сам кинув Євангеліє на підлогу, щоб додати вини Артуру, як він думав.

От Бог це все і побачив.
І сталось те що сталось, ПО ВОЛІ БОЖІЙ!

Зрозуміло, що адвокат священника знайшов прогалину у законі. Напад та образа на діючого військового, карається набагато суворіше – там термін тюремний реальний.

А вже на комісованого ветерана війни (нанесення скоріше всього легких тілесних ушкоджень), умовно.

Тому адвокат і дає таке тлумачення.
Але ж єпархія має розуміти, що воїн – ветеран.

Одразу було уточнення, що він поранений і комісований, що у нього контузія.

То виходить ветерана війни,
інваліда, який пішов добровольцем на війну, щоб захистити кожного з вас і там втратив здоров’я, можна повалити на підлогу священнику і бити нісками?

Люди, ви точно в душі Божими заповідями керуєтесь?! Чи все таки методичками спецслужб ворога і окупованої ними церкви московитів?

Всі читали пару років тому, як у інтерв’ю ЗМІ вінницький митрополит Варсонофій називав війну громадянською в Україні, говорив, що Крим російський.

То, виходить, вся єпархія так думає?
Не так? То де каяття і спростування митрополита?

Підготував
Андрій Власенко