Справедливе рішення чи саботаж волонтерського руху?

Народний депутат опублікував лист волонтера, якого засудили до позбавлення волі.

Олександра Дорогана – волонтера, який купував закордоном авто, ремонтував їх та передавав на користь Збройних сил України від початку повномасштабного російського вторгнення до шести років позбавлення волі засудив Хмільницький міський районний суд Вінницької області. Про це повідомив народний депутат від фракції “Слуга народу” Марʼян Заблоцький у своєму Facebook, коли оприлюднив лист волонтера.

За словами народного депутата, справа проти Дорогана тягне на саботаж волонтерського руху. Як випливає із листа волонтера, працівники правоохоронних органів видали себе за військовослужбовців ЗСУ та спровокували його на порушення формальної процедури імпорту авто. Вони запропонували тому розрахунок готівкою та переуступку авто, чинячи тиск на жалість волонтера, мовляв, “гинуть хлопці, дуже треба”. Коли волонтер згодився, його одразу заарештувала Служба безпеки України, пише Дороган у своєму листі.

Мар’ян Заблоцький пише, що за подібними інцидентами під арештом наразі знаходиться 138 авто, замість того, аби відправити їх туди, де їх найбільше потребують, а подібних справ відкрито десятки. Наразі адвокати волонтера готують апеляцію.
Готові вислухати точку зору правоохоронців.

Вадим Снігур