Росія оголосила в розшук прокурора МКС, який видав ордер на арешт Путіна.

Терористична кремлівська банда після жорстокої війни проти України, цинічно стверджує, що воєнний злочинець Путін – білий і пухнастий. А прокурор тепер нехай начувається. Бо, на думку Московії, саме прокурор суду в Гаазі вчинив злочин. Його звинувачують у притягненні “завідомо невинного” до кримінальної відповідальності.

А тим часом цей “завідомо невинний” особисто віддає накази щоночі бомбити ракетами українські міста, убивати безневинних дорослих та дітей, знищувати лікарні та школи, викрадати українських дітей, та погрожує світові ядерним ударом.

Як пише російське видання Медіазона, в базі розшуку Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації з’явилася сторінка з даними прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Каріма Ахмада Хана. Вказується, що прокурор знаходиться в розшуку за статтею Кримінального кодексу РФ.


Як відомо, Слідчий комітет завів на Хана і суддів МКС Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали і Серхіо Херардо Угальде Годінеса кримінальні справи вже через кілька днів після видачі ордера на арешт президента РФ.

Їх звинувачують у притягненні "завідомо невинного" до кримінальної відповідальності і в приготуванні до нападу на представника іноземної держави, що користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин. Видання зазначає, що їм не вдалося знайти дані суддів у базі розшуку МВС.

Як відомо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд звинуватив Путіна і уповноважену при президенті РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову в депортації дітей і видав ордер на їх арешт.

Тепер російського президента і "дитячого омбудсмена" можуть затримати на території 123-х країн, які ратифікували Римський статут. Президент України Володимир Зеленський назвав рішення МКС історичним. У Росії ж назвали ордер неприйнятним.

Сам прокурор Карім Хан заявляв, що Путін постане перед Гаазьким судом незалежно від заяв Росії. Але, схоже старечі мізки директора Росії геть заплили імперськими амбіціями і, в черговому приступі божевілля, він уявив себе "Директором світу".

Василь Головко