Завтра ці 5 автозаправників на базі КРАЗу відправляться до армії на потреби Збройних Сил України, – розповів директор 45-го заводу Микола Чумак. – До кінця року ми виготовимо на замовлення від ЗСУ ще на 6 таких автоцистерн ємністю 12 кубів, які можуть одночасно перевозити 2 види палива для військової техніки. Це повністю наша розробка зразка 2015-го року. І за наявності фінансування завод готовий зібрати додатково ще мінімум 10 таких заправників, які на 90% складаються із вітчизняних комплектуючих без запчастин та агрегатів зі Росії.

Також ми модернізуємо 30 одиниць техніки для перевезення пального для військових потреб із абсолютно новим обладнанням «Виготовлено у Вінниці!». Плюс маємо замовлення від Нацгвардії на 20 одиниць техніки ПЗ-8 та працюємо над великим замовленням для «Укргазвидобування»…

Окремо працюємо над дуже цікавим проектом для силового відомства – заправником для малої авіації! І ми на сьогодні єдиний виробник такої техніки в Україні, бо профільне підприємство в Маріуполі припинило своє існування. І ми дуже розраховуємо на це замовлення, доля якого вирішиться до кінця 2018-го! Тому завантаження на 45-му заводі рекордне за всі роки Незалежності… І варто визнати, що одна із причин такої активізації – війна на Сході України. Але водночас це шанс для нас всіх зберегти та модернізувати вітчизняну промисловість та фахові кадри, відмовитись від закупівлі російської техніки та комплектуючих, на 100% забезпечити свою армію новітньою технікою і вийти на світові ринки із достойною сучасною продукцією. Тому 45-й завод вижив, працює на оборону країни, сплачує податки та запрошує на роботу нових кваліфікованих робітників та спеціалістів. Ще 5 років тому ніхто не вірив, що підприємство виживе і матиме шанс запрацювати… Ми розбили всі сумніви скептиків та щоденною працею над серйозними багатомільйонними замовленнями для ЗСУ, Нацгвардії та цивільно-комерційних клієнтів показуємо, що у Вінниці є промисловість та фахові трудові руки… Тому не шукайте кращої долі в Польщі, Німеччині та інших світах, а приходьте на роботу на свій рідний, вінницький 45-й завод. Гідну зарплату і повну зайнятість гарантуємо!