Керівника “Rheinmetall” Армін Паппергер в інтерв’ю німецькому виданню “Bild”, цитують hromadske й “Суспільне”

Пряма мова Паппергера: “Ми почнемо з технічного обслуговування та ремонту автомобілів швидкої допомоги і хочемо якнайшвидше виробляти броньовані машини, наприклад, броньовані транспортні машини “Fuchs”.

Україна також зацікавлена у сучасному бойовому танку “Pantera” та бойовій машині піхоти “Lynx”. Однак першим кроком є забезпечення гострих потреб країни в оборонній боротьбі”.

На запитання про те, чи боїться “Rheinmetall” ракетних ударів Росії по виробництвах в Україні, Паппергер відповів заперечно.

“Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, головним чином завдяки західній допомозі. Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються”, – сказав керівник “Rheinmetall”.


Нещодавно Армін Паппергер в інтерв’ю німецькому виданню "Handelsblatt" заявив, що "Rheinmetall" заснував з "Укроборонпромом" спільне підприємство з ремонту та виробництва танків. "Rheinmetall" володіє 51% акцій у ньому. Також німецький концерн керуватиме компанією.

Запуск спільного підприємства запланували на липень.

Паралельно підприємство готуватимуть для виробництва танків.

Крім того, видання "Handelsblatt" писало, що концерн планує підписати контракти щодо створення ще двох спільних підприємств – для виготовлення боєприпасів та протиповітряної оборони.