Не дивлячись на війну окремі українські політики почали активно просувати ідею чергових виборів. У турне регіонами та в тил військових дій задля піару вде потягнулися амбітні екси вітчизняного політикуму.

Опоненти закидають активний піар на війні і п’ятому президенту України Петру Порошенку, який часто відправляє допомогу бійцям ЗСУ, а нещодавно влаштував народне гуляння в Крижопільській громаді на Вінниччині з нагоди ремонту вулиці імені свого батька Героя України Олексія Порошенка.

У відповідь експрезидент Петро Порошенко в інтерв’ю Le Figaro заявив, що проводити вибори під час війни небезпечно, оскільки це стане ударом для внутрішньої єдності. Певно, таким чином політик сподівається відкинути усілякі спекуляції стосовно своїх намірів:

“Ми маємо дотримуватися політики єдності. До перемоги єдність має бути понад усе. Будь-яка виборча конкуренція загрожує її зруйнувати. Я знаю, що деяким політикам не терпиться, але ми не маємо права гратися з вогнем. Ми заплатили надзвичайно високу ціну, щоб зберегти нашу націю, і єдність є ключем до нашої перемоги. Як колишній президент і відповідальний за другу фракцію парламенту, я не дозволю це поставити під загрозу”, – наголосив Порошенко.

Подивимось, як на це відреагує перша фракція та народ України.

Вадим Снігур