Напередодні пляжного сезону українці, незважаючи на війну, цікавляться, чи можна буде десь відпочити в Україні біля моря.

Як відомо, в столиці України вирішили цьогоріч не відкривати пляжі, таке рішення ухвалила Рада оборони Києва. А яка ситуація в приморських регіонах?

Одеськими телеграм-каналами шириться інформація, що у місті можуть відкрити пляжі, принаймні, йдеться про два таких. Але купатися там буде заборонено. У міській раді заявляють, що поки не йдеться про старт пляжного сезону в Одесі, й нагадують про заборону купання в морі. Та містяни вже засмагають та купаються. Але це небезпечно, адже на прибережну зону штормом виносить протикорабельні міни. Після ракетних ударів рф навряд чи зможуть приймати туристів курортні міста Одеської області.

На Миколаївщині всі пляжі будуть закриті повністю, повідомив очільник ОВА Віталій Кім. Це рішення теж зумовлене мінною небезпекою, проте людям дозволять відпочивати біля внутрішніх водойм – на берегах озер чи річок.

Азовські курорти наразі окуповані рашистами. Найближчим безпечним місцем морського відпочинку для українців з прямим автомобільним сполученням залишається Болгарія.

Вадим Снігур