Як ми уже повідомляли, антиросійські протести у Грузії посилюються. Черговий сплеск громадського несприйняття можливого зближення з РФ відбувся через відновлення авіасполучення з Росією. В аеропорту Тбілісі велика група громадських активістів послала російський літак у “напрямку російського воєнного корабля”. Та змусила пасажирів авіарейсу покидати летовище фактично через чорний хід.

А масла у вогонь підлила донька міністра закордонних справ країни-окупанта Сергія Лаврова. Інформація про її візит вчергове обурила багатьох грузинів. Стало відомо, що донька голови МЗС РФ Катерини Винокурової, нібито засвітилася у готелі Kvareli Lake Resort у місті Кахеті.

Вона могла прилетіти до країни на весілля брата свого чоловіка Олександра Винокурова. За даними “Радіо Свобода”, біля будівлі готелю сталася справжня штовханина.

Незадоволені візитом Винокурової активісти зібралися біля Kvareli Lake Resort з вимогою, щоб згадані росіяни негайно вийшли з готелю. Поліція спробували розігнати натовп, виникли сутички.

До готелю відправили загони спецпризначення. За даними ЗМІ, правоохоронці затримали близько 20 активістів. Йдеться про членів партій “Єдиний національний рух” та “Дроа”.

Зі свого боку адміністрація готелю її присутність заперечила.

Як відомо президент Грузії Саломе Зурабішвілі негативно відреагувала на приліт російського літака в грузинський аеропорт. Вона публічно заявляє, що Росія має повернути Грузії окуповані території Абхазії та Південної Осетії, які перейшли під контроль Росії у 2008 році.На її думку Росія програє війну в Україні, і після її закінчення має залишити не лише окуповані українські території, а й грузинські.

Вадим Снігур