Наприклад громадський діям В.Дужак повідомляє про обшуки з приводу цього. І не лише у керівника Поліщука.

Читачі «33-го» надіслали нам повідомлення, що попри заборону у Вінницькій області МП, настоятель одного із храмів УПЦ (МП) закликає вірян прийти і попрацювати на розчищенні ділянки, яку церкві, яка перебуває у духовному єднанні із Кірілом, виділила місцева влада на будівництво цілого комплексу – де буде і храм, і басейн, і готель, і трапезна…

Ну як у церкви біля «Миру», територію якої дивним чином приватизував той самий член родини, яка планує будувати і цей комплекс промосковитів біля Шоку.

Там, до речі, заплановане будівництво багатоповерхівок для ветеранів війни. Цікаво, як це поєднуватиметься?

Копія звернення нижче. Як і відео, яке вказує де треба розчищати територію.

Ми вже повідомляли, що днем раніше в ЗМІ з’явилась ось це повідомлення:

Будівництво московської церкви за рахунок ЗСУ: скандал навколо голови “Вінницяобленерго” Поліщука

«У Вінниці поряд із будинком офіцерів будується церква московського патріархату. Електроенергія для церкви підключена від Будинку Офіцерів, який знаходиться на балансі Повітряних сил України (ЗСУ), отже усі комунальні витрати покривають збройні сили та українці через податки», – про це повідомив політтехнолог Олег Постернак (https://www.facebook.com/oleg.posternak/posts/6009805599118367).

Політтехнолог звернув увагу на рівень цинізму ситуації, за якою ЗСУ покривають витрати церкви Московського патріархату власним коштом під час війни. “Генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Поліщук Андрій Леонідович. Хто мав змогу віддати розпорядження щодо приєднання церкви Московського патріархата до електромережі Будинку офіцерів, якщо взяти до уваги, що власником ПАТ «Вінницяобленерго» є російський олігарх Констянтин Григоришин”.

Від редакції: мова йде за церкву, яка побудована поряд із Будинком офіцерів і яка була частково пошкоджена під час ракетного удару по центру Вінниці.

Її настоятелем є священник Валерій. Його дружина – Ірина Швець є солісткою Вінницької філармонії і носить звання Народної артистки України.

На пропозицію громадськості м. Вінниці перейти до ПЦУ та зробити храм гарнізонним, де б відспівували загиблих воїнів, священник та прихожани храму відмовились.

Громадські активісти поставили місцевій владі запитання – яким чином поряд із стратегічною спорудою Міністерства оборони виросла ця споруда, адже в плані там мав бути парк, тому що така близькість заборонена!

Андрій Власенко