Українські військові не виключають, що ЗСУ можуть вийти з Бахмута. Відповідне рішення буде ухвалювати командування.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону: “Відхід з міста чи його оборона – це буде вирішуватися тільки з врахуванням доцільності і збереженням своїх сил і засобів. Можливі різні варіанти, але це тільки на розгляд командування, яке за понад рік війни показало, що завжди приймає вірні рішення. Потім це дозволить завдати ще більшу шкоду ворогу і за потреби повернути ці позиції”, – заявив Череватий.

Він зазначив, що українські військові мають безпечний шлях для можливого відходу з Бахмута. Також є шляхи для постачання боєприпасів та евакуації поранених.

“У нас завжди була можливість доставляти туди все необхідне, навіть у найкритичніші дні, прокладати додаткові шляхи сполучення і забирати поранених. Така ситуація залишається і зараз”, – додав речник.

Раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий спростував заяви росіян про нібито захоплення Бахмута. Він заявив, що Збройні сили продовжують тримати оборону у південно-західній частині міста.

Крім того, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ЗСУ змогли повернути частину панівних висот на околицях і взяти місто у напівоточення. Вона запевнила, що ЗСУ тримають оборону у районі “Літак”.

Вадим Снігур