Рішення наших партнерів утворити «авіаційну коаліцію» доводить, що Санта, напевно, існує, а Дід Мороз – під великим питанням.

Хочу щиро подякувати моїм колегам – міністру оборони США Ллойду Остіну, міністру оборони Великобританії Бену Уоллесу, міністру оборони Нідерландів Кайсі Оллонгрен, міністру оборони Данії Трольсу Лунду Поульсену, міністру оборони Бельгії Людівін Дедондер та міністру оборони Португалії Хелені Каррейрас за особисті зусилля та всебічну підтримку України.

Народи та Уряди ваших країн допомогли наблизити виконання головного новорічного побажання мільйонів українських дітлахів та дорослих – досягнення перемоги та миру.

Західні літаки стануть важливим елементом захисту українського неба. Сучасна авіаційна платформа – це саме те, чого нам зараз не вистачає у системі ППО/ПРО, щоб захистити наші мирні міста та наших воїнів на фронті.

Наші повітряні аси не менш майстерні, ніж українські екіпажі Patriot’ів, Iris’ів чи NASAMS’ів. Впевнений, що вони зроблять свою роботу на найвищому рівні.

Хочу звернутися до усіх громадян України.

Рішення, які сьогодні ухвалюють наші партнери щодо літаків – це важливий етап, але не кінець шляху.

Знадобиться час, ресурси і багато дуже кваліфікованої праці, доки наше небо стане безпечнішим.

Треба набратися терпіння.

Зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом №1. Наземні системи – від ПЗРК то потужних батарей – та ракети до них незмінно у фокусі. Про це, зокрема, ми будемо говорити з колегами на черговій зустрічі у форматі Рамштайн наступного тижня.

Тримаймо стрій. Перемога буде».