Ще вчора і так більше року ми чекали і просили… А днями США оприлюднило заяви, що такі літаки нам не просто дають, а вважають пріоритетом над усім іншим озброєнням. І вже є створена коаліція з постачання держав-союзників! Диво!

Дякуємо! Але і пам’ятаємо, що наші недолугі керманичі допустили зникнення і знищення 930 літаків з наших ЗСУ за роки незалежності.

Наші пілоти зі столиці неба мають стати основним аргументом перемоги. Але проти них стоятиме армада рашистських пілотів… Із їхніх вчорашніх колег та однокурсників із Вінниччини, Хмельниччини та інших областей України.


Саме з таких зрадників у великому секреті формується армада рашистів «Шторм». Туди за великі кошти завербували деяких асів неба у відставці. Тих, хто крав у ВПС ЗСУ найкращі літаки, переганяв їх до окупантів та залишався там служити. Ті, хто пішов у відставку та переїхав до рф.

Серед цих асів і мій однокласник… На жаль.

Як відомо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що з прибуттям в Україну F-16 ми виграємо війну. Ці винищувачі можуть працювати по наземних, повітряних та надводних цілях, а також будуть перекривати територію України там, де немає комплексів ППО.

Ігнат заявив:

«Я вам скажу більше, коли будуть F-16, ми виграємо цю війну. Якщо ці літаки прийдуть в Україну, вони стануть на бойове чергування у різних регіонах на наших оперативних аеродромах.

Ми наголошували нашим партнерам про необхідність для України F-16, бо не можемо ми тими засобами ППО, які існують ще з радянських часів, перекрити всю територію України.

Ми отримуємо постачання західних систем ППО: NASAMS, IRIS-T, Patriot та вже SAMP/T, а також ППО Сухопутних військ, з основних — Crotale, Gepard, Avenger.

Територія країни та протяжність державного кордону велика, а лінія фронту, враховуючи Білорусь, Придністров’я та Чорноморське узбережжя — понад 2,5 тис. км.

Відповідно, перекрити комплексами ППО, на жаль, не вдасться.

70! Є інформація, що орієнтовно таку кількість літаків F-16 готові надати західні країни Україні у цьому році.

Наразі «повітряна коаліція» налічує вже 7 країн: США, Британія, Франція, Португалія, Нідерланди, Бельгія, Данія.

Сподіваємось, що вона розшириться. Дякуємо, друзі!

А тим часом іноземні розвідки викрили, що рф створює «еліт­ну» авіаційну групу для атак на Україну.

Розвідка Великої Британії повідомила, що Росія, ймовірно, створює нову «елітну» штурмову авіаційну групу під кодовою назвою «Шторм», яка діятиме над територією України.

За даними відомства, до складу підрозділу можуть увійти щонайменше одна ескадрилья винищувачів і бомбардувальників Су-24 і Су-34. Це від 12 до 24 літаків кожна. А також ескадрильї ударних вертольотів. Це від 16-ти до 18-ти верто­льотів.

Таке поєднання типів літаків свідчить про те, що група буде виконувати головну роль в ударах по наземних цілях.

Відомство з посиланням на російські ЗМІ зазначає, що Міноборони РФ прагне залучити висококваліфікованих і мотивованих пілотів, пропонуючи великі грошові виплати, а також відкриває набір для льотчиків у відставці.

«Створення групи демонструє, як Росія оцінює свої регулярні військово-повітряні ескадрильї, котрі серйозно недопрацьовують у виконанні своєї основної функції — завданні авіаударів по українській лінії фронту», — йдеться у повідомленні.

Ну, те, що частина цих лі­таків була перегнала з України, обміняна на газ та «залівачена» до рф, ми знаємо. І
«33-й» не раз публікував такі розслідування.

Але і стосовно льотчиків, які виїхали з Вінниці, інших міст України, які служили у Військово-Повітряних силах ЗСУ, а потім продались окупантам, стали зрадниками, також доходять розмови.

Шило, як відомо, в мішку не сховаєш. Особливо у Вінниці, яка споконвічно була столицею Повітряних сил. І однокласники розповіли, що колишній наш ровесник точно може входити до цієї армади. А може навіть очолювати її. Свого часу Анатолій закінчив Воронезьке училище і став асом неба. На жаль, у рф. Далі була академія Генштабу рф і звання полковника. Він керував ескадрильєю. Але далі пішов на наукову роботу. І ось знову, кажуть, рідні ділились, що Анатолія Таранова призвали і поо­біцяли звання генерала. Я не думаю, що там будуть генералами рядові пілоти. Скоріше, він стане командиром.

Дуже хочеться, щоб це було неправдою. Бо колись всі знали Толіка як людяного хлопця, сина керівника місцевого аеродрому…

Невже і дійсно імперія зла робить із людей нелюдів, які здатні бомбити могили власних матерів та батьків? Дітей — власних братів. А брат Анатолія точно з родиною живе в Україні.

Так чи інакше, але аналітики підкреслюють, що це буде небувалий досі двобій у небі… І переможець вирішить долю цієї війни.

Успіхів вам, наші лицарі неба. Принесіть нам таку довгождану перемогу.

Тетяна Редько