За рішенням НКРЕКП в залежності від класу напруги тарифи для обленерго з червня будуть збільшенні від 7% до 34%. З липня розцінки будуть ще більші в середньому на 23%.

Отже, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила тарифи на розподіл електричної енергії для більшості обленерго, це рішення стане основою для перегляду тарифів для населення.

Таким чином, двооетапне підвищення тарифів на розподіл з 1 червня та з 1 липня отримали “Вінницяобленерго”, “Волиньобленерго”, “ДТЕК Дніпровські електромережі”, “Закарпаттяобленерго”, “ДТЕК Київські електромережі”, “ДТЕК Київські регіональні електромережі”, “Львівобленерго”, “Миколаївобленерго”, “ДТЕК Одеські електромережі”, “Полтаваобленерго”, “Прикарпаттяобленерго”, “Сумиобленерго”, “Тернопільобленерго”, “Харківобленерго”, “Хмельницькобленерго”, “Черкасиобленерго”, “Чернігівобленерго”, ПрАТ ПЕЕМ “ЦЕК” (та ДПЕМ ПрАТ “Атомсервіс”, “ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля”, “Укрзалізниця”, “Нафтогаз Тепло”.

В той же час для операторів систем розподілу, які розташовані на прифронтовій території, продовжено чинний тариф до кінця червня та встановлено нові тарифи з липня цього року.

Вадим Снігур