Нещодавно вінничанка Ольга Миколаївна перенесла три складних операції на серці в інституті Амосова. Їй важко ходити, вона погано бачить. Але в такому стані жінці доводиться чи не щодня вирішувати якість проблеми з комунальниками. Ось що вона розповіла в редакції:

“У мене регулярно відключається гаряча вода. Наш старший по будинку, Дмитро Лопатюк у відповідь на мої звернення каже, щоб ставила бойлер. Але для мене зараз, після цих операцій, таке просто неможливо фінансово.

Довго намагалася вирішити це питання в нашому ЖЕУ на Лялі Ратушної. Але після їхнього втручання кілька днів тепла вода йде, а потім знову пропадає. В приватній розмові працівник мені сказав, що проблема у водогоні. Мовляв, коли робили ремонт тепломережі, то де-хто з мешканців попроводив собі ще якісь додаткові труби. Чи то на рушникосушки, чи на підігрів підлоги.


А у мене так і не вирішується проблема з гарячою водою. Але рахунок за її споживання надходить регулярно. Маю вже 870 гривень боргу. Я повідомила комунальників, що не платитиму, бо не отримувала цієї послуги. То вони тепер мені ні електрику не хочуть ремонтувати, ні каналізацію. Кажуть, щоб спочатку заплатила борг. А у мене за тридцять років не було жодної заборгованості.

Мій опікун, син Андрій Гребенюк, також ходить по інстанціях і регулярно отримує відписки. Мені дуже важко дається це протистояння, чи непорозуміння. Чому не можна спочатку забезпечити цю квартиру на Данила Галицького теплою водою. Зрештою, якби таку послугу ЖЕУ мені надавало, я б з останніх сил намагалася платити за неї до копійки, місяць у місяць.

А так, це більше схоже на знущання над хворою людиною з боку відповідальних осіб! Дуже прошу опублікувати мого листа, бо у розмовах із знайомими часто чую нарікання на роботу цих служб. Але люди покірно платять ні за що.

Я подумала, що треба мені звертатися в суд, щоб відстоювати свої права споживача комунальних послуг. Можливо, до мене приєднаються вінничани, які мають схожі проблеми.

Гаврилова Ольга Миколаївна,
вінничанка"