Згідно рішення суду, він мав перебувати під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням ряду обов’язків. Обидві сторони оскаржили це рішення в апеляційному суді.

Засідання тривало кілька годин. Захисники адвоката переконували колегію суддів, що ці гроші — гонорар, і заплатив їх йому клієнт, котрий сам є фігурантом кримінального провадження по крадіжці. Заявник надто поспішав виїхати на роботу за кордон, а справа затягувалася, та й був великий ризик взагалі нікуди не поїхати… І взагалі — слідство навіть не встановило службову особу, котрій адвокат мав би передавати ці гроші.

А ще доводили, що перебувати під цілодобовим арештом їхній підзахисний не може, бо змушений піклуватися про двох паралізованих батьків його нещодавно померлої дружини. Щоб платити доглядальниці, працює, захищаючи людей відразу у кількох районах області. У нього в провадженнях різних судів кілька десятків справ Але тепер не має змоги цього робити хоча б тому, що під час обшуку правоохоронці вилучили в нього всі банківські картки, не залишивши ні копійки. Навіть колегія адвокатів області подала клопотання про готовність взяти цього адвоката на поруки.

– Не знаю, від чого захищатися: від підозри чи від свавілля, – сказав у суді підозрюваний адвокат — Клієнт, котрого звинувачують у крадіжці, спочатку відмовився оплачувати мої послуги, бо хотів, що провадження взагалі закрили. А потім раптом сам запропонував віддати мені тисячу доларів! Тільки-но я отримав ці гроші, як помітив, що за мною стежать. Автомобіль невіступно їздив за мною кілька годин. Підозрюю, що мене підставили.

Втім прокурор Максим Іщук наполягав на арешті підозрюваного, бо, на його думку, він міг використовувати свої зв’язки у правоохоронних структурах і якось впливати на хід розслідування.

Зваживши всі “за” і “проти” колегія суддів зрештою ухвалила відпустити підозрюваного адвоката під заставу у розмірі 105 тисяч 720 гривень.

– Ми змушені погодитися з таким рішенням і виконати його, бо воно не підлягає оскарженню, – прокоментувала рішення апеляційного суду одна з захисників адвоката Тетяна Дмитришена — Гроші для свого колеги ми знайдемо. І будемо відстоювати його у суді, бо переконані, що звинувачення на його адресу безпідставні.