Оголошено підозру судді, який на смерть збив нацгвардійця на блок-пості

Як ми вже повідомляли, аварія сталась в ніч на 26 травня. Наїзд п’яним суддею на нацгвардійця, який виконував свої службові обов’язки на блок-пості в Кивві під час комендантської години, викликав небачений резонанс у соціальних мережах.

Кожен другий дописувач закликає покарати убивцю воїна, засудити його до вищої міри покарання. Народне збурення цинізмом недоторканих “господарів життя” може перерости у самосуди, бо судді залишаються безкарними.

“За дорученням заступника Генерального прокурора та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру голові одного з районних судів Київської області за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального Кодексу України)”, – повідомляє Офіс генерального прокурора у соціальній мережі Facebook.
Також прокуратура скерувала звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на утримання судді під вартою.

Суддя відмовився здавати аналізи на перевірку наявності в організмі алкоголю та нармотичних речовин. Хоча в салоні “Лексуса”, яким суддя на смерть збив нацгвардійця, були виявлені пляшки з-під спиртного. ДБР змусило суддю здати біологічні матеріали – суд ухвалив відповідне рішення.

Згодом стало відомо, що в загиблого на місці ДТП троє дітей, а його батько і брат воюють з окупантами під Бахмутом. Як зазначають джерела у Нацгвардії, загиблого бійця звати Вадим Бондаренко, він родом із Жашкова Черкаської області і з початку війни проходив строкову службу.

Як інформує аналітичний центр Фундація Dejure, Тандир раніше допомагав відмазувати свого колегу у справі про спричинення ДТП. Зокрема, у 2021 році він допоміг судді Києво-Святошинського райсуду Дмитру Усатову уникнути відповідальності за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП). А за ст.130 КУпАП (п’яне водіння) Усатова відмазав суддя Печерського райсуду Олег Білоцерківець, бо закрив справу за строками.

“Банда недоторканих в суддівських мантіях знищує Україну зсередини”, – пишуть люди в коментарях у соцмережах. І пропонують відправити Тандира на нуль, в підрозділ до батька чи брата Вадима Бондаренка.

Сергій Бойчук