За підсумками 2022 року Mondelez поповнила російський бюджет більш ніж на $61 млн

Компанія Mondelez International з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв потрапила до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Компанія не вийшла з рф після початку повномасштабної війни.

«Інтереси компанії, що має річний дохід близько $26 млрд і працює в 160 країнах світу, на російському ринку представляє ТОВ «Мон’дэлис Русь», яка має три заводи: фабрику «Большевик», яка випускає печиво «Юбилейное», OREO, «Медвежонок Барни» та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, «Воздушный», Milka та батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls)», – написала пресслужба НАЗК.

Компанія є лідером ринку кондитерських виробів у категоріях шоколад, шоколадні цукерки та бісквіти, а також посідає друге місце в категорії жувальна гумка та карамельки.

За підсумками воєнного 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International становив $339 млн (+303% за рік), виручка – понад $1 млрд (+38% за рік). Отже, бюджет країни-терориста компанія поповнила більш ніж на $61 млн податків.

«Це – суха фінансова статистика, яка вимірюється життями українських дітей, які більше ніколи не скуштують «Ведмедика Барні», – написали в НАЗК.