В районі Соледара на окупованій території Донеччини семеро військовослужбовців армії РФ із числа колишніх ув’язнених самовільно залишили військову частину.

Про це інформує російське агентство ТАСС із посиланням на джерело в правоохоронних органах РФ, телеграм-канал Baza:

“У районі Соледара з військової частини втекли зі зброєю сім колишніх ув’язнених – військовослужбовці одного з підрозділів. Троє з них затримані в районі Брянки на території “ЛНР””.

Співрозмовник уточнив, що чоловіки перебували в кафе Брянки і були в стані алкогольного сп’яніння. Ще одного дезертира застрелили самі втікачі, оскільки він хотів здатися.

Таким чином, зараз ведеться розшук трьох осіб, зокрема в Ростовській області”, – повідомили в правоохоронних органах. Із затриманими проводять слідчі дії.

Пізніше в силових структурах РФ повідомили, що правоохоронці затримали ще двох утікачів із військової частини. “Ще двох затримано. Ведуться пошуки ще одного”, – сказав співрозмовник агентства.

Водночас телеграм-канал Вaza повідомляє, що бійці, на яких надіслали орієнтування, могли втекти на Камазі та пікапі “Мітсубісі”. Також поліція отримала орієнтування на десяток автівок з українськими номерами (кілька “Ніссанів” і “Хендаїв”, а також німецькі та американські авто) – вони також могли бути викрадені втікачами.

За попередньою інформацією Вaza, сама втеча сталася 24 травня. Загалом розшукують понад десяток бійців, вони можуть бути озброєні. Місцезнаходження інших втікачів, а також їхні прикмети поки невідомі. У Ростовській області було введено план “перехоплення”.