Ця країна стане “мстивою” і буде представляти для світу пряму загрозу після того, як зазнає поразки у війні проти України. Про це заявив командувач Королівських ВПС Великобританії Майк Вігстон в інтерв’ю The Telegraph.

“Коли український конфлікт завершиться і Україна відновить свої кордони, як це необхідно, у нас буде пошкоджена, мстива і жорстока Росія, чиї засоби заподіяння нам шкоди — це повітряний напад, ракетний удар і підводна атака”, – заявив він.

Видання зазначає, що дана заява головкому британських ВПС є першим публічним вираженням таких побоювань з боку західних офіційних осіб щодо післявоєнної політики РФ.


"Сухопутні війська РФ сильно підірвані. Але флот майже нічого не втратив, кіберпростір нічого не втратив, космос нічого не втратив", – зазначає Вігстон, вказуючи на здатність РФ навіть зараз створювати певні проблеми.

На думку командувача, загроза з боку Росії, ймовірно, буде зберігатися багато років і може навіть вирости після відсторонення Путіна від влади. Вігстон переконаний, що кремлівська система "це більше, ніж просто одна людина".

"За Путіним стоїть ціла структура та ієрархія. Таким чином, навіть якби Путін зник зі сцени, його могли б замінити незліченні інші люди, які могли б бути такими ж жорстокими і порочними по відношенню до свого народу і сусідніх держав", – вважає головком ВПС Британії.

Сергій Бойчук